Kayman Skintella Repairing Serum

 

Hi, so im back and harini i nak cakap pasal local produk yg tengah meningkat naik sekarang ini.

Yes, u guess it right, it’s Kayman Beauty !

kayman beauty logo

i perasan kan sekarang ni netizen dah banyak kesedaran utk ambik tau pasal skincare. well, that’s a really good thing! Dah tak macam zaman 2014- 2017.

Siapa ingat zaman tu?

Ya, Itu adalah era kegemilangan produk timbang kilo ya kawan-kawan, produk sabun dan 4 krim warna warni. Tiba2 boom meletop sana sini founder instant, jutawan instant yang mengambil kesempatan & peluang disebalik kenaifan para netizen tentang ilmu skincare.

Being in this beauty industry for 7 years, i can kinda tell whether sesuatu brand tu legit or timbang kilo. i’ve seen so many scams & lies by the founder for the sake untuk me-lakukan produk sendiri. Ada brand yg dh banyak kali blacklisted by KKM but stil thriving. What they did? tukar packaging, keluar statement produk yg di test KKM adalah fake & shamelessly claim their products are safe.

i mean.. like the audacity??

Jadi, untuk korang yang baru nak mencuba local skincare, silalah siasat betul2, tanya kat mana dia buat produk? tanya all the details, kilang, cek packaging ada label tak and siasat semua ingredients listed apa semua. if they look like they’re hiding something, or they can’t answer u transparently then probably best to stay away. like for real.

 

Ok, now back to my main point Kayman Beauty.

Sebenarnya dah lama i usha brand ni since 2018 lagi. 👀

kayman soap cleanser serum essence

I have my doubt at first but then there’s a few thing i rasa yg macam,

‘ehh okay jugak brand ni’

First, i think Kayman as a brand did a good job sebab dia ajar agent dia utk educate the customers. Apa yg perlu tau pasal skincare, skin mcm mana yg sesuai dgn produk apa. instead of blindly shoving the products to our face like “Nahhh ambik! pakai 1 set ni dapat menyelesaikan semua masalah kulit korang” they didn’t do it like that. Or atleast not most of them i guess?

Secondly, owner Kayman iaitu Nabella Anuar tak lokek berkongsi pasal Kayman. kalau u gais tanya apa2 kat dia, dia sangat transparent mengenai produk bawah naungannya.

 

This is what she reply to one of the netizen yang mempersoalkan Kayman :

kayman founder

pengasas kayman

nabella anuar kayman
Kredit : Twitter @NabellaAnuar

 

Basically Pengasas Kayman, Nabella Anuar maklumkan pada netizen bahawa Kayman ni adalah produk diformulasi sendiri dengan team chemist dan R&D yg berdiri dibelakangnya, dan bukanlah OEM.

OEM ni apa?

Produk OEM adalah produk yg mengambil formulasi kilang yg dah siap sedia ada. Tinggal nak pilih packaging & lekat brand sendiri je. Belle tak nak OEM sebab dia nak hand pick the finest ingredient from scratch & buat formula yang dia betul2 puas hati untuk digunakan sebagai manfaat kepada orang ramai.

Jadinya, i pun dah siasat la sikit2 Kayman ni btol tak apa yg dia claim and i kid u not this brand really came prepared. Diorang ada certificate Mesti, sijil GMP, Halal practice, Lab test, Notification KKM apa semua. Sampai tahap pemilihan kilang pun they investigate dulu ok ke tak kilang tu, sebab ni produk skincare letak kat muka kan, kena la be extra careful. Team disebalik penghasilan produk kayman ni memang professional & trusted.

At this point im totally sold now gaiss. JUST TAKE ALL MY MONEY !!

take my money

 

Siapa yg tak move on lagi dari local skincare timbang kilo?

Cuba cek produk yg korang pakai sekarang, kalau meragukan please move on to something legit.

Siapa pulak muka jadi rosak sebab sblom ni pakai skincare ada merkuri?

Well, berita baik utk korang sebab serum Kayman ada Star ingredient didalamnya yang membantu repair kulit muka, iaitu

✨ Centella asiatica ✨

kayman skintella repairing serum

Let’s meet the soothing one in the family, Skintella serum! ☘

 

Apa itu Kayman Skintella Repairing Serum?

Kayman Skintella Repairing Serum adalah serum formulasi khas untuk kulit sensitif yang cepat memberi reaksi kepada skincare. Serum skintella boleh meredakan kemerahan, radang & memperbaiki keadaan kesihatan kulit secara total. bukan sahaja bantu penyembuhan luka, ia juga mempercepatkan healing process & menaiktaraf keadaan kulit. Skintella Repairing Serum dirumus dalam tekstur gel yang ringan untuk menghindarkan rasa berminyak & ketidakselesaan menjadikan ianya boleh digunakan utk semua jenis kulit.

 

THE PACKAGING

Skintella serum datang dengan sleek pump packaging yang ampuh. Warna hitam matte eksklusif & body luaran berbentuk cube menjadikan ia tampak elegant dan mahal. Serum ini bertekstur gel yang mudah diapply pada kulit dgn penyerapan yang pantas. Ia juga tiada pewangi tambahan yg boleh trigger kulit sensitif.

 

kayman skintella repairing serum stokis

Selain repairing, tau tak Skintella serum pun boleh bantu kecilkan pores?

Rahsia nak kecilkan pores ni adalah dengan menjaga moisture barrier. Tak kisah u oily or dry skin ke, kalau moisture barrier u dah sihat dan kulit well hydrated, penampilan kulit u pun akan berubah nampak lebih soft, plump & sekata. Bila dah jadi mcm tu pores kita mmg akan jadi kecil. Dan bahan utama dlm skintella serum ni lah yg bantu untuk repair your moisture barrier.

Main ingredient dia ada Centella Asiatica for skin soothing, Bifida ferment lysate & Imperata Cylindrica root extract for hydration & Linoleic + linolenic acid for skin repairing. Kalau korang tercari-cari serum untuk treat parut PIE (parut merah2 tu)/redness tu pun boleh guna this serum. Mmg best skintella ni cepat je jerawat tu kecut. Ada sesetengah yg pakai serum ni setiap malam as spot treatment dalam dua hari je dh nampak jerawat kecut okayy

 

skintella serum travel size
Skintella serum ada 2 size berbeza, Travel size (15 ML) & Full size (30 ML)

 

Sangat sesuai utk sesiapa sahaja yg ingin repair kulit disebabkan kulit rosak & juga utk menjaga hydration. Macam mana boleh repair? Serum ini diformulasikan dengan wound healing properties. Repairing dari sudut apa? repairing your acne, your moisture barrier, your redness.

 

5 Bahan hebat dalam serum ini yg kena ada dalam rutin skincare anda :

  1. Ia Dirumus khas dengan Bifida Ferment Lysate, iaitu sejenis probiotik yg membantu melawan bakteria jerawat & merangsang pemulihan jerawat. Kalau nak tau Serum estee lauder yg mahal & best gila tu pun guna bahan ni tau!
  2. Bahan centella asiatica (pegaga) berupaya menenangkan keradangan dan mengurangkan iritasi pada kulit. Ia tinggi kandungan antioksidan yg melindungi dari radikal bebas. Centella asiatica ni memang banyak digunakan dalam produk skincare korea. Korang tgk sendiri cantikkan kulit org korea? Nak tak glass skin & kulit moist toink toink waktu pagi? bahan ni lah salah 1 rahsianya
  3. Adanya Omega-3 & Omega-6 yang membantu untuk menguatkan barrier kulit serta mempercepatkan proses penyembuhan kulit rosak yg disebabkan radang, luka, jerawat, sunburn & lain-lain.
  4. Bahan Imperata Cylindrica Root Extract menggalakkan kemampuan kulit muka utk retain moisture
  5. Memberikan kelembapan ringan tanpa rasa berminyak dan menjadikan kulit lebih anjal

 

kayman skintella repairing serum murah
Kiri, Rosa Glow Treatment Essence. Kanan, Skintella Repairing Serum

 

Bagi korang yang dah familiar dgn Kayman ni mesti tau Kayman juga ada keluarkan essence kan. Ni antara soalan-soalan yg memang selalu sangat i dapat pasal 2 produk ni.

Apa beza serum dengan essence kayman ni?

Essence dia lebih kepada brightening kulit, Skintella serum pulak untuk repair kerosakan kulit

Kalau mcm tu boleh ke saya pakai dua2 ni serentak?

Yes boleh, sebab dia bagi benefit berlainan. Boleh masukkan dua2 dalam rutin skincare harian korang

Mana satu nak pakai dulu ni, essence ke serum?

Kalau rosa glow essence dgn skintella, pakai rosa glow dulu sebab dia lebih cair dari skintella. Untuk skincare, kita kena layer start dpd yg paling cair, kepada yg paling pekat (heavy)

 

 

Jom tengok Feedback Kayman Skintella Repairing Serum !

 

sebelum selepas skintella

jerawat skintella

kayman skintella serum kkm

serum kayman berkesan

skintella testimoni

skintella

Ok, macam mana geng?

Dah terpengaruh blom lepas tengok feedback skintella serum? Dari kulit jerawat, berparut, merah2 radang semua makin elok. Makin heal. Kalau nak diikutkan bahan yg digunakan dlm serum ini mmg berbaloi sangat dengan harga. Brand lain guna bahan yg sama dgn Kayman tapi harga sampai ratus2 contohnya Estee Lauder. Kita pulak dapat manfaat yg sama dengan harga RM 69 je huhuhu untung kan!

Alright, thats all my sharing for u guys today. Any question @ kalau korang nak order boleh klik link dibawah ya. 

Harga Full Size (30 ML)

RM 69

Harga Travel Size (15 ML)

RM 45

 

Nak order Kayman Skintella Repairing Serum?

click



Leave a Reply

Your email address will not be published.